India Forever
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Heii!
Scris de DoxiDocs Joi Feb 13, 2014 5:54 am

» buna
Scris de dya mary Joi Sept 20, 2012 10:32 am

» Capturi serial
Scris de emily639 Mar Sept 18, 2012 11:42 am

» Buna
Scris de geet_maan Joi Mar 01, 2012 8:57 am

» Buna :D
Scris de Maddz Vin Ian 13, 2012 4:49 am

Obiceiuri Si Traditii India

+2
diana-maria
Sahara
6 participanți

In jos

Obiceiuri Si Traditii India Empty Obiceiuri Si Traditii India

Mesaj Scris de Sahara Joi Dec 22, 2011 12:08 pm

Aici postam Obiceiuri Si Traditii India
Sahara
Sahara
Asistent

Puncte : 131
Data de inscriere : 22/12/2011

Sus In jos

Obiceiuri Si Traditii India Empty Re: Obiceiuri Si Traditii India

Mesaj Scris de diana-maria Joi Dec 22, 2011 12:25 pm

Bindi este punctul rosu purtat in frunte de catre femeile din India. Pentru ca acest punct rosu format cu ajutorul pudrei de vermilion, plasat in mijlocul fruntei este considerat in religia hindusa un simbol al celui de-al 3-lea ochi, cel magic,nu doar femeile hinduse poarta Bindi ci si barbatii. In acest context Bindi este un simbol religios, dar el are si o functie sociala. In mod traditional Bindi reprezinta un soi de verigheta a femeii indiene casatorite ce se deosebeste de cea necasatorita. In timp insa Bindi a evoluat atat ca format cat si ca raspandire

diana-maria
diana-maria
Membru nou

Puncte : 26
Varsta : 26
Localizare : Valeni de Munte

Sus In jos

Mesaj Scris de adryan94 Vin Dec 23, 2011 6:08 am

intresant ...ms
adryan94
adryan94
Admin
Admin

Puncte : 201

Sus In jos

Mesaj Scris de Sahara Vin Dec 23, 2011 9:22 am

Thare:x thnx
Sahara
Sahara
Asistent

Puncte : 131

Sus In jos

Mesaj Scris de ella_daniela Vin Dec 23, 2011 9:39 am

super, am mai aflat de pe net niste traditii dar aici sper sa descopar mult mai multe

ella_daniela
Membru nou

Puncte : 37
Data de inscriere : 23/12/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de diana-maria Vin Dec 23, 2011 11:31 am

cu placere :*
diana-maria
diana-maria
Membru nou

Sus In jos

Mesaj Scris de diana-maria Vin Dec 23, 2011 11:39 am

O alta sarbatoare hindusa a primaverii,foarte populara in India,este "Holi",cunoscuta si sub denumirea de "Festivalul Culorilor ".In prima noapte a sarbatorii este arsa simbolic zeita cea rea Holika ,sora lui Hiranyakashipu ,regele demonilor.In ziua urmatoare,participantii la festival arunca pudra colorata si apa unul asupra altuia,conform traditiei.Obiceiul pretinde ca oamenii sa poarte in aceste zile vesminte de culoare alba si sa se stranga in jurul unor focuri de tabara pentru a aduce laude zeului Krishna.
diana-maria
diana-maria
Membru nou

Sus In jos

Mesaj Scris de diana-maria Vin Dec 23, 2011 11:45 am

"Baia Sfanta"

Fluviul Gange este pentru indieni "purificatorul sufletelor".Se spune ca numele sau provine de la Ganga ,o importanta zeitate hindusa.In fiecare zi a anului ,in apele sala sacre se celebreaza "baia sfanta",ceremonie asemanatoare botezului,la care iau parte zeci de mii de credinciosi hindusi.Cu toti,indiferent de varsta,intra in fiecare dimineata inainte de rasaritul soarelui,in apa rece a fluviului recitand imnuri sfinte si versuri din scripturile hinduse.Traditia spune ca baia in Gange de-a lungul acestei sarbatori ii ajuta pe credinciosi sa atinga starea de"Nirvana"dupa moarte.
diana-maria
diana-maria
Membru nou

Sus In jos

Mesaj Scris de shilpa021 Dum Dec 25, 2011 8:44 am

Nuntile Indiene sunt extrem de stralucitoare,pline de farmec si totodata cu ritualuri bine stabilite. O nunta poate dura pana la cateva zile bune, timp in care cei doi miri vor fi vizitati de peste 400 pana la 1000 de invitati, care de cele mai multe ori sunt necunoscuti celor 2 tineri casatoriti. Cele mai multe dintre casatorii sunt aranjate, doar in ultima perioada si in special in mediul urban facandu-si loc casatoriile ce au la baza dragostea dintre cei 2. Este vorba in special de 2 familii ce se vor inrudi, tinerii casatoriti fiind mult mai putin implicati in tot procesul de pana a fi impreuna.
Multe din obiceiurile unei nunti indiene se vor regasii in religiile Hinduse, Sikhs si chiar si Musulmane. O nunta va fi precedata de o serie de ceremonii si datini, urmand ca in ziua nuntii cei doi miri sa fie supusi unor alte ritualuri autohtone.
Bariksha este momentul in care parintii fetei si-au aratat intentiile oficial pentru un anumit mire, acesta din urma impreuna cu familia fiind de acord cu alegerea facuta. Un refuz in zilele ce urmeaza este putin probabil.
Tilak presupune calatoria parintilor fetei acasa la baiat pentru a oficializa relatia. O mare petrecere va fi organizata, iar cei implicati vor sarbatorii cu mult fast. Un numar mic de rude ale fetei va fi prezent la aceasta sarbatoare, undeva nu mai mult de 10 persoane. Nu se va intampla prea des ca parintii baiatului sa faca propunerea unei casatorii.
Byaha Haath este purificarea mintii, sufletelor cu corpurilor celor doi insuratei. Este o ceremonie ce se va petrece in timpul zilei si ii va pregatii pe cei doi pentru noaptea ce urmeaza. “Uptan” este o pasta preparata din apa de trandafir si alte mirodenii ce va fi aplicata de catre 7 fete nemaritate pe fata, mainile si picioarele miresei si ale mirelui. Dupa aceasta ceremonie cei doi nu vor mai avea voie sa paraseasca casa pana la desfasurarea propriuzisa a nuntii.

Nunta din India
Nunta propriuzisa este un eveniment grandios si plin de fast. Cele mai alese mancaruri si bauturi vor fi la discretie pentru foarte multi invitati. In functie de regiune, mancarea va fi vegetariana sau nu. O alta caracteristica plina de farmec a unei nunti indiene este jocul din timpul nuntii numit ” Ascunde Pantofii ” Inainte de a incepe ceremoniile de nunta, mirele se va descalta, iar cineva apropiat miresei, de obicei o sora de-a ei, va ascunde incalgietarile cu pricina. Pe acesti pantofi baiatul va fi obligat sa negocieze si sa plateasca o suma ceruta de catre cei in cauza. Tot acest proces de negociere este extrem de haios si face deliciul celor prezenti la nunta.
O caracteristica comuna nuntlor din India, indiferent de cast sau religie este faptul ca atat parintii fetei cat si parintii baiatului se vor implica in organizarea intregei ceremonii astfel incat totul sa fie pus la punct, iar invitatii sa plece multumiti.
shilpa021
shilpa021
Membru nou

Puncte : 86
Data de inscriere : 25/12/2011
Varsta : 28

Sus In jos

Mesaj Scris de shilpa021 Dum Dec 25, 2011 8:55 am

Ritualuri dupa nunta

Vidaai / Doli Vidaai marcheaza plecarea miresei de la casa parinteasca. Ca un obicei, mireasa arunca orez phulian sau gel pe cap. Ritualul arata felul in care mireasa isi ia la revedre de la parintii ei. Fratele miresei o insoteste pana la casa mirelui in timp ce rudele ei arunca monede in urma lor.
Pani vaarna Mama mirelui efectueaza Aarti traditional cu un ulcior de apa. Ea face sapte incercari de a bea apa din ulcior catre fiul ei. Mirele trebuie sa reuseasca sa bea apa din prima. Mireasa trebuie, cu piciorul drept, sa loveasca tava cu orez care este pusa in lateralul usii inainte de a intra in casa.
Phera Dalna Nou insurateii viziteaza parintii miresei a doua zi dupa nunta.
shilpa021
shilpa021
Membru nou

Sus In jos

Mesaj Scris de shilpa021 Dum Dec 25, 2011 8:56 am

Ceremonii de nunta

Baraat Procesiunea mirelui impeuna cu familia si prietenii acestuia spre locatia ceremoniei. Multi miri aleg sa ajunga la ceremonie pe un cal sau intr-o caleasca. Ritualul de Baraat ii aduna pe toti participantii la dansuri de sarbatoare. In mod traditional indienii gujarati nu se casatoreau cu cineva din acelasi oras, asa ca ceremonia semnifica faptul ca mirele intra in orasul miresei.
Ponkyu Sosirea mirelui sau Ponkyu este inceperea oficiala a nuntii. Mirele este primit de soacra lui la intrare. Aceasta va face un ritual numit aarti si va fi jucausa incercad sa traga de nasul mirelui. Aceast traditie aminteste mirelui ca el a venit la usa miresei pentru a o cere de casatorie.
Jaimala Unii gujarati vor aduce mireasa iar aceasta va face schimb de ghirlande cu mirele ei. Mirele este ridicat mai sus decat mireasa in timpul acestui schimb. In timpurile moderne acest lucru este efectuat de prietenii mirelui pentru a arata ca mireasa nu poate lua mirele de la prieteni si familie.
Madhuparka Mirele este intampinat de catre soacra lui in mandap, o bolta decorata sub care stau mirii in timpul ceremonie. Picioarele mirelui sunt spalate iar acestuia i se ofera miere si lapte. In acest timp saalis, cumnata acestuia va incerca sa fure pantofii mirelui. In mod traditional mirele trebuie sa plece de la nunta cu aceiasi pantofi cu care a venit. Daca pantofii ii sunt furati, el trebuie sa ofera cumnatei sale bani pentru a-i obtine inapoi.
Kanya Agamana Mireasa este dusa catre mandap de catre unchiul ei. Cand aceasta ajunge in dreptul boltii, exista o antarpaat, o perdea, care o separa de mire. Un preot hindus incepe ceremonia iar perdeaua este data in jos pentru ca cei doi miri sa faca schimb de ghirlande. Ceremonia are loc in fata unui foc sacru si este condusa de un preot hindus.
Kanya Daan Mireasa este data de catre parintii ei iar mana miresei este pusa pe mana mirelui. Parintii miresei nu mananca inainte de nunta pentru a fi puri pentru ocazie.
Hasta Milap Esarfa mirelui este legata de tinuta miresei, ritual ce simbolizeaza uniunea celor doua suflete. Preotul canta rugaciuni pentru a invoca binecuvantara Zeitei Laxmi si a zeului Parvati pentru mireasa. Rudele binecuvanteaza si ei mireasa si arunca cu orez sau petale de trandafir.
Varmala In aceasta ceremonie se leaga un snur in jurul gatului mirilor pentru a-i proteja de rau. Aceste snururi sunt infasurate de batranii celor doua familii.
Mangal Pheras Cuplul inconjoara focul sacru de 4 ori, lucru ce semnifica cele 4 scopuri umane de baza Dharma, Artha, Kama si Moksha. Preotul canta rugaciuni iar mirele le recita. Ca un element amuzant mireasa si mirele fug sa se aseze pe scaune. Se zice ca cel care ajunge primul va fi capul familiei.
Saptapadi Mirele ajuta mireasa sa atinga 7 nuci de betel cu degetul drept de la picior in timp ce amandoi recita 7 juraminte. Cu fiecare pas, mirele canta rugaciuni in care cere sprijinul sotiei sale.
Saubhagyavati Bhava 7 femei maritate din partea miresei trec pe langa cuplu si soptesc binecuvantari in urechea dreapta a miresei.
Chero Pakaryo Cand mama miresei trece pe langa mire, acesta o va apuca de sari ca o metoda de a cere cadouri de la familia miresei.
Ashirwaad Ceremonia se termina cu acest ritual in care mirii cer binecuvantari de la cei mai batrani.
shilpa021
shilpa021
Membru nou

Sus In jos

Mesaj Scris de diana-maria Dum Dec 25, 2011 10:19 am

interesant...ms :*
diana-maria
diana-maria